Deze week was ik voor het eerst dit jaar weer aan het werk in de Singelsteeg. Voor wie de praktijkruimte niet kent, deze ligt in een steegje haaks op de Westerkade, een gezellige straat met winkels en horecagelegenheden tussen het Ledig Erf en het nieuwe NS-station Vaartsche Rijn. Wie voor het eerst in de praktijk komt, zegt bijna steevast: ‘Goh, ik kende dit helemaal niet, terwijl ik hier zo vaak langs fiets!’ De praktijkruimte ligt pal aan de steeg en heeft grote ramen. De ruimte is licht ingericht en met zo’n 20 vierkante meter behoorlijk ruim. Er wonen en werken meer mensen in en aan de steeg, en toch is het er over het algemeen heel rustig. Ik ben ook niet de enige gebruiker van de praktijkruimte, er werken meerdere therapeuten, masseurs en coaches. Door een handige online agenda zitten we elkaar gelukkig nooit in de weg.

Verrassingen

Van de week dacht ik terug aan dezelfde eerste week in 2016. Toen was ik voor het allereerst aan het werk in de praktijkruimte. Ik herinner me nog dat het tijdens de eerste behandeling was gaan sneeuwen, een grote verrassing voor zowel de cliënt als mijzelf: wat een mooie witte wereld zagen we toen ik de gordijnen weer open deed! In het voorjaar zag ik de steeg steeds groener worden. Soms trok ik wat onkruid weg voor de deur, maar ik vond het ook mooi, dat nieuwe leven dat zich tussen oude en nieuwe stenen naar buiten en boven wurmde. En een boompje dat in het voorjaar eerst blaadjes en knopjes ontwikkelde, vervolgens ging bloeien en daarna kleine peertjes liet zien, was wel de mooiste verrassing! Het boompje was bovendien pleisterplaats voor allerlei vogeltjes, en regelmatig was er dan ook een live fluitconcert te horen tijdens de massagebehandelingen; hoe natuurlijk kun je het hebben?!

Het is lekker werken geweest in 2016 in de Singelsteeg. En ik heb veel zin in dit nieuwe jaar op dezelfde plek met, hopelijk, weer nieuwe verrassingen!