Wat is voetreflextherapie?

Bij voetreflextherapie wordt gewerkt met reflexzones. Dit zijn zones en punten op het lichaam. Reflexzones staan in verbinding met alle organen en weefsels in het lichaam. Door deze reflexzones met de handpalm, vingers of knokkels zacht of stevig te masseren wordt ook het weefsel of orgaan dat daarmee in verbinding staat, beïnvloed. De doorbloeding in het lichaam en bij specifieke organen verbetert door deze massage en het lymfevocht met daarin afvalstoffen worden afgevoerd. Het zelfgenezend vermogen kan aan de slag. En het orgaan of weefsel kan weer optimaal gaan functioneren. Voetreflextherapie richt zich op onderbenen en voeten.

Hoe werkt voetreflextherapie?

Naar aangenomen wordt vormen zenuwbanen de verbinding tussen de reflexzones en de bijbehorende weefsels en organen. De energiebanen die we via de Chinese traditionele geneeskunde kennen, de meridianen, staan ook in verbinding met de weefsels en organen. Mogelijke andere doorgevers van energie zijn fascia, het bindweefsel in het hele lichaam, en het botweefsel. Er is steeds meer degelijk onderzoek naar de werking en effecten van voetreflextherapie beschikbaar. Zoals bij mijn opleiding al in mijn anatomieboek stond: ‘De mens is meer dan de som der delen.’

Door een behandeling of traject voetreflextherapie

  • voel je je vaak lichter en energieker
  • zit je meer in je lijf en minder in je hoofd
  • ervaar je helderheid en rust
  • veranderen pijnklachten
  • verminderen pijnklachten

Cliënten zitten na een traject vaak lekkerder in hun vel.

Werkwijze voetreflextherapie bij Veldbloem

In mijn praktijk gaat het over wat er bij een klacht gebeurt in het lichaam op orgaan-, weefsel- en celniveau. Met die kennis kan ik doelgericht bepaalde reflexzones op de voeten en onderbenen behandelen. Tegelijkertijd kijk ik ook naar de achtergrond van de specifieke gezondheidsklacht. Soms is de oorzaak voor de hand liggend en weet je die zelf ook wel. Niet alleen een stressvolle baan, maar ook te lang achter de computer zitten, zijn voorbeelden die klachten kunnen veroorzaken. Soms is het zoeken naar de oorzaak van de klacht. Ook dan is de werkwijze voetreflextherapie bij Veldbloem persoonlijk. En als je het fijn vindt, kunnen we samen zoeken. Juist de bewustwording van de achterliggende oorzaak kan je enorm helpen. Het kan ook gebeuren dat de oorzaak van de gezondheidsklacht niet duidelijk wordt, wat we ook doen om deze te achterhalen.

Het mooie van voetreflextherapie vind ik de stimulerende en positieve werking die gerichte aanraking, aandacht en rust  hebben op het zelfgenezend vermogen.

Tijdens een behandeling

Eerst kun je tijdens een behandeling tintelingen door het hele lichaam voelen. Tegelijkertijd kun je kippenvel krijgen, het warm of juist koud krijgen. Soms word je slaperig. En heel regelmatig hoor ik ook dat cliënten in een prettig en ontspannend soort sluimertoestand raken. De ontspanning is het minimale effect van een voetreflexbehandeling. Maximaal ben je af van pijn en de gezondheidsklachten waarvoor je kwam.

Voetreflextherapie voor jou

Ook voor jou kan voetreflextherapie werken. In de ervaringen van cliënten met diverse gezondheidsklachten lees je dat er heel veel mogelijk is.
Misschien roept dit vragen bij je op. Of weet je nog niet of voetreflextherapie iets voor jou is. Neem dan gerust contact met mij op, dan bespreken we wat ik kan doen voor jou persoonlijk.

De behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.