Over mij – Wilma te Velde

Mijn interesse in mensen is groot

Na de middelbare school wilde ik graag de studie geneeskunde volgen. Helaas liep het anders, ik werd uitgeloot. Ik koos toen voor een letterenstudie. Na mijn studie heb ik verschillende functies gehad in de administratie, communicatie en organisatie.

In 2012 nam ik een oude, sluimerende wens serieus en ben ik gestart met een opleiding in de complementaire gezondheidszorg: eerst de HBO-beroepsopleiding voetreflextherapie en daarna nog een jaar regulier medische basiskennis. Mijn scholing heb ik genoten bij Sonnevelt Opleidingen. Ik behaalde mijn diploma’s in 2015 en 2016.

Ik ben een vijftiger, ben getrouwd en heb een dochter die naar de middelbare school gaat. De mensen om mij heen noemen me rustig, onderzoekend en vooral aandachtig, precies de competenties die passen bij het werk dat ik nu doe: jou met volle aandacht helpen zoeken naar een manier om lekkerder in je vel te zitten en het activeren van jouw eigen zelfgenezend vermogen.

Mijn waarheid is relatief, die hoort bij mij, hier en nu

Geen mens is hetzelfde

Ik ben in mijn leven vaak verhuisd, eerst toen ik nog klein was, binnen Nederland. En later in mijn studietijd en daarna, naar het buitenland. Dat heeft me zoveel opgeleverd.

Ik vind het fijn in Nederland, maar ook daarbuiten. Overal waar ik ben leer ik dat mensen anders leven dan ik, andere waarheden kunnen hebben en andere keuzes maken. Mijn waarheid is relatief, die hoort bij mij, hier en nu. Dit is voor mij ook toepasbaar op therapieën en behandelwijzen voor lichamelijke en psychische aandoeningen en voor het gevoel van welbevinden. Door mijn werkervaring weet ik inmiddels: geen mens is hetzelfde en elk mens kan anders of zelfs niet reageren op een therapie of behandelwijze.

Lichaam en geest werken samen aan balans

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen zichzelf van nature gezond en in balans kunnen houden. Lichaam en geest werken samen aan de balans en beïnvloeden elkaar ook. Als je jezelf goed observeert, dan kun je zien dat dit zelfgenezend vermogen elke dag aan het werk is. Vaak ongemerkt en vanzelf.

Jezelf in balans houden, houdt ook een eigen verantwoordelijkheid in. Als het niet lukt, dan mag je zelf op zoek gaan naar wie of wat je daarbij kan helpen. Het mooie van voetreflextherapie vind ik de stimulerende en positieve werking die gerichte aanraking, aandacht en rust  hebben op het zelfgenezend vermogen. En daarmee ook op het welbevinden, gezondheid en balans. Ik vind het fijn om mensen op deze manier te kunnen ondersteunen. Het blijft bijzonder dat ik tijdens behandelingen telkens weer hoor en merk dat de behandelingen effect hebben. Voetreflextherapie werkt!