Steeds meer zwangere vrouwen weten de weg naar m’n praktijk te vinden. Regelmatig is dat aan het einde van de zwangerschap. Om tot rust te komen nu het lichaam steeds zwaarder wordt. Of het zwangerschapsverlof is ingegaan. Soms komen er tijdens de sessie losse eindjes bovendrijven aan werk of klusjes die er nog liggen. Er komt ook overzicht en ruimte om prioriteiten te stellen. En daarmee vaak ook een weldadige ontspanning. Soms komen zwangere vrouwen naar de praktijk met de vraag om de bevalling op gang te helpen. Reflexzonetherapeuten hebben wat tools in handen om hierbij te ondersteunen. Soms met het gewenste resultaat, soms ook niet; bij de tools zit helaas geen toverstokje! Door de rust die lichaam en geest krijgen tijdens de voetreflexbehandeling komt het lichaam wél meer in balans, meer in het eigen ritme en kan er gebeuren wat er gebeuren mag.

Veranderingen

Zwangerschap is een natuurlijk proces voor vrouwen. Het vrouwenlichaam is hiervoor over het algemeen goed uitgerust. Omdat er wel het een en ander verandert in dat lichaam, kunnen er kwalen en ongemak ontstaan. Voetreflextherapie kan verlichtend werken bij klachten als misselijkheid, hoge bloeddruk, oedeem. Juist in deze bijzondere periode is het ondersteunen en bewaren van de balans fijn. Natuurlijk fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Nieuw leven, het krijgen van een kindje, is best nogal wat. Voor ouders kan dit nieuwe, of nog meer, verantwoordelijkheid betekenen, zijn er soms veranderingen nodig wat werk en andere bezigheden betreft, kunnen er consequenties voor huisvesting zijn. Soms hebben een zwangerschap en naderende bevalling nog ingrijpender effecten. Wat dit voor jou betekent, kan lucht en licht krijgen tijdens een voetreflexbehandeling.

Als het anders loopt …

Het komt voor dat een zwangerschap door een bestaande ziekte of aandoening spannender of risicovoller is dan anders. Met zachte en aandachtige voetreflexbehandelingen kan stress en onrust in lichaam en geest afnemen en de zwangerschap toch zo fijn als mogelijk verlopen. Soms is er een kinderwens en blijft de zwangerschap uit. Dit gebeurt regelmatig en kan voor vrouwen en stellen erg ingrijpend zijn. Het hormooncyclustraject kan hier ingezet worden. Tijdens dit zachte, zo’n twee maanden durende behandeltraject, wordt het hormoonsysteem met verschillende massages ondersteund en gaat het weer op de bij jou passende wijze werken. Een zwangerschap kan het gevolg zijn. Soms loopt het nog weer anders. Ook dan kan voetreflextherapie ondersteunend zijn.