Over Wilma

Wilma te Velde is sinds 2015 gediplomeerd voetreflextherapeut: ‘Ik ben geboren in de provincie Groningen in 1965 en verhuisde op jonge leeftijd naar Limburg. Verhuizen deed ik in de loop der tijd nog wel vaker, ook naar het buitenland. Ik woonde en werkte in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Dit heeft me geleerd dat mensen heel anders kunnen leven dan ik, andere waarheden kunnen hebben en andere keuzes kunnen maken. Het leerde me mijn eigen waarheid relativeren. Het leerde me ook open staan voor allerlei andere behandelingsmogelijkheden als het gaat om ziekte, gezondheid en welbevinden. Een gegeven voor mij daarbij is dat geen mens hetzelfde is en dat elk mens anders reageert op een behandeling.’ Wilma is getrouwd en heeft een dochter die naar de middelbare school gaat.

Als meisje was ik al geïnteresseerd in ziekte en gezondheid

‘Toen ik na de middelbare school een paar maal werd uitgeloot voor de studie geneeskunde heb ik een letterenstudie gekozen. Bij verschillende werkgevers heb ik daarna functies vervuld op het gebied van administratie, communicatie en organisatie. Toen mijn echtgenoot en ik er in 2012 voor kozen voorlopig in Nederland te blijven wonen, heb ik besloten een oude maar sluimerende wens serieus te nemen. Ik ben toen gestart met een opleiding in de gezondheidszorg. Krapte op de arbeidsmarkt én andere prioriteiten in het leven – meer rust en meer genieten van wat zich aandiende -, speelden mee bij deze keuze. De opleiding Voetreflexzonetherapie en de algemene opleiding Medische Basiskennis heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen.’

De holistische kijk

‘Mijn keuze voor een natuurgeneeswijze, waaronder voetreflextherapie valt, sluit aan bij mijn geloof in het vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf gezond en in balans te houden. De holistische kijk op de mens past bij mijn overtuiging dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden, en dat bij ziekte de mens in zijn totaliteit uit balans is. Ontspanning, rust en voelen hoe het met je gaat, zijn bij genezing van groot belang. Deze elementen integreer ik dan ook in mijn behandelingen. Aanraking en massage kunnen helpen in het genezingsproces, en doe ik, ook van nature, graag.’

Ben je benieuwd naar de behandelingen en tarieven? Kijk hier.